Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го

  • 15 януари 2021 13:55

  • 2732
  • 0
Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го
© Getty Images/Guliver (архив)

Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

Девет от заловените са открити в камион, управляван от български гражданин, цитира БТА.

Арестуваха двама българи във Великобритания за трафик на мигранти

Румънската гранична полиция в окръг Бихор съобщи, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.

Граничната полиция в окръг Арад е открила при проверка на камион, управляван от български гражданин, шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти също били с подадени молби за убежище в Румъния.

На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.

27 години затвор за трафик на мигранти в Гърция за българин, без да е бил някога там

По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини