НАТО и ЕС изразиха желанието си да работят с Джо Байдън

20 януари 2021 06:45

НАТО и ЕС изразиха желанието си да работят с Джо Байдън
© getty images
469 2

НАТО и Европейският съюз се радват, че ще имат възможност да работят с избрания за президент на САЩ Джо Байдън, за да засилят връзките със Съединените щати, заяви снощи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Франс прес.

"Радостни сме, че ще работим с избрания президент Джо Байдън за засилване на връзките между Съединените щати и Европа в момент, в който се сблъскваме с предизвикателства в световен план, с никое от които никой измежду нас не може да се справи сам", заяви Столтенберг в своя профил в Туитър след работна вечеря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, броени часове преди встъпването в длъжност на Байдън като президент на Съединените щати.

 

Байдън избра транссексуална за ключов пост в министерството на здравеопазването

Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел също участва в работната среща, продължила над три часа и организирана по инициатива на Шарл Мишел.
Йенс Столтенберг покани Джо Байдън да участва на среща на върха на НАТО, чиято дата предстои да бъде уточнена. Шарл Мишел, от своя страна, предложи на американския президент да организира срещу между него и останалите лидери на Европейския съюз.

НАТО и европейските институции са базирани в Брюксел и идеята двете срещи да бъдат организирани по едно и също време, като се вземе предвид, че 20 от 27-те страни членки на ЕС са членки и на НАТО, уточни дипломатически източник.

Novini.bg
469 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Васко Р. Младич

2021.01.20 | 08:30

130136
Нали едни и същи лица от семитски произход стоят зад всичко!
Ко стана сега

2021.01.20 | 08:29

130135
САЩ МАЩ, преврат, Капитолия, бой, престрелка, зона за сигурност, импийчмънт, мрачни дни както вика Кака Мустафа от посолството. НасРаха положението големите братя през океана. Че чак замириса. Аз такъв гоУем смях не съм се смял от свалянето на В117 "невидимия" Стелт над Сърбия.

Добави коментар