Джо Байдън със серия президентски укази веднага след полагането на клетва

20 януари 2021 13:51

Джо Байдън със серия президентски укази веднага след полагането на клетва
© Getty images
1823 1

Според поемащия управлението кабинет на новия американския президент Джо Байдън, наследникът на Доналд Тръмп планира да подпише по-късно в сряда президентски укази (изпълнителни заповеди) още през първия ден на своя пост, повечето от които ще отменят най-публичните действия на неговия предшественик, предаде БНР.

Сред планираните укази е и този за "100-дневно носене на маски" за насърчаване на носенето на маски с оглед на коронавирусната пандемия.

Освен това се очаква Байдън да подпише указа за "повторно ангажиране" със Световната здравна организация, след като Тръмп изтегли САЩ от СЗО, както и една изпълнителна заповед за повторно присъединяване към Парижкото споразумение за изменението на климата.

Новият президент също така ще подпише укази за удължаване на мораториума срещу принудително напускане и просрочване на жилищните ипотеки по време на коронавирусната пандемия, заповед за постигане на расово равенство и отмяна на забраната за пътуване в САЩ от няколко държави с предимно мюсюлманско население.

Ето защо на Байдън му предстоят тежки месеци

Очаква се той да подпише и обратна изпълнителната заповед на указа на Тръмп, изключващ имигрантите без документи от преброяването на населението в САЩ, и ще поиска удължаване на паузата върху плащанията на лихви и главници върху предоставените директни федерални заеми.

И накрая, Байдън се готви да подпише заповед, предназначена да спре изграждането на стената на Тръмп по границата с Мексико, която беше централна част от кампанията на отиващия си президент.

Novini.bg
1823 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.20 | 14:40

130635
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Водещи новини