Кралицата разговаря с британска компания за "Животът на чернокожите има значение"

16 декември 2020 09:53

 Кралицата разговаря с британска компания за "Животът на чернокожите има значение"
© Getty Images
429 2

Британската кралица Елизабет Втора обсъди накратко темата за движението "Животът на чернокожите има значение" във видеоконферентен разговор със счетоводна фирма, отбелязваща 150-тата си годишнина, предадоха БТА и ДПА.

Кралицата проведе разговор с четирима служители на Кей Пи Ем Джи (KPMG), които се включиха от различни части на Великобритания, за да обсъди с тях по какъв начин оформят те бъдещето на компанията.

От Лондон се включи Джон Маккала-Лийси, партньор на Кей Пи Ем Джи, който наскоро стана първият чернокож член на борда на директорите на компанията във Великобритания и в работата си си е поставил за цел да подобри приобщаването и многообразието във фирмата.

Грешна публикация на Елизабет II в „Туитър“ стана хит в мрежата само за 6 минути

По време на разговора той обсъди с кралицата ангажираността на компанията с инициативи в подкрепа на многообразието и спомена политическото движение, получило глобална подкрепа след смъртта на Джордж Флойд, чернокожия американец, който почина при полицейско задържане, след като полицай притискаше с коляно врата му в продължение на близо девет минути.

"Тази година наистина беше невероятно трудна за нас в компанията, защото трябваше да се адаптираме не само към многото предизвикателства, които предложи пандемията", каза той, цитиран от агенция Прес асосиейшън. "Станахме и свидетели, подобно на всички по света, на тази изключително обезкопоителна сцена и на събитията, които последваха и разпалиха кампанията "Животът на чернокожите има значение" по целия свят, а също и тук в Обединеното кралство".

В края на виртуалното посещение в компанията кралицата заяви: "Много е хубаво да чуем, че Кей Пи Ем Джи става на 150 години, звучи сякаш всичко върви много добре въпреки многото трудности".

"Трудно е, когато хората са свикнали да бъдат толкова близо едни до други, а сега, знаете, всички сме толкова отделени."

Novini.bg
429 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар

2020.12.16 | 12:00

89998
Да,мадам,има значение!!!Та кога премахнаха търговията с роби??И какъв цвят на кожата имаха??А ИНДИЯ кога престана да бъде ваша колония,мадам???И какво отношение имате към лицемерието???МАДАМ ВЕЛИЧЕСТВО????
чернокож

2020.12.16 | 11:28

89940
разбира се че живота на чернокожите има значение ТОВА се вижда в американските затвори където рядко има бял човек И така чернокожите обичат своя дом ЗАТВОРА и желаят да живеят точно там ТОЧНО там живота им има смисъл и значение за да ни напомня за значимостта и ролята им в развитието на престъпността

Добави коментар

Водещи новини