Коледни картички на кралица Елизабет Втора и принц Филип на търг

10 декември 2020 12:21

Коледни картички на кралица Елизабет Втора и принц Филип на търг
© Getty images
560 0

Набор от коледни картички, подписани и изпращани през годините от британската кралица Елизабет Втора и съпруга й принц Филип, се предлагат на търг, пише в. "Дейли стар".

Организаторите на аукциона от тръжна къща "Роулис" в Или, Кембриджшър, очакват за всяка картичка да бъде платена сума до 200 лири, предаде БТА. Коледните послания, за които желаещите могат да наддават в събота, са изпращани ежегодно в периода между 1998 и 2018 г.

Празничната картичка от 2017 г., например, изобразява кралица Елизабет Втора, която дава банан на слон, докато тази от 2004 г. показва Нейно Величество и съпруга й принц Филип на среща с ветерани от десанта в Нормандия.

Украсиха Уиндзор – дворецът, в който Елизабет II ще празнува Коледа за първи път от 1987 г.

Някои от картичките изобразяват портрети на кралската двойка, докато на други кралицата и херцогът на Единбург позират пред коледната си елха. На търга ще бъдат предложени и няколко коледни картички на принц Чарлз със синовете му Уилям и Хари.

Средствата от продажбата на картичките, предоставени от член на персонала в Сандрингам, ще бъдат дарени на хосписа Норфолк в Кингс Лин, на няколко километра от провинциалното имение на кралица Елизабет Втора.

Понастоящем Нейно Величество и съпругът й принц Филип изпращат около 750 коледни картички годишно. Тази година, заради коронавирусната пандемия, 94-годишната кралица и 99-годишният й съпруг няма да посрещат по традиция членове на семейството в Сандрингам. Вместо това те ще прекарат Коледа в изолация в замъка Уиндзор.

Novini.bg
560 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини