Гутериш осъди нападенията срещу населени места в Армения и Азербайджан

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно се обяви против водените от Армения и Азербайджан военни действия на територията на населени места, предаде ТАСС.

Генералният секретар осъжда всички атаки на населени места, засегнати от конфликта. Генералният секретар дълбоко съжалява, че страните в конфликта дълго време са игнорирали нееднократните призиви за незабавно прекратяване на бойните действия, се посочва в публикувано днес изявление на говорителя на Гутериш Стефан Дюжарик, предава БТА. 

Има убити в Нагорни Карабах, Азербайджан обвини Армения

Ситуацията в Нагорни Карабах, подкрепяната от Ереван азербайджанска сепаратистка област с преобладаващо арменско население, се изостри на 27 септември, когато в анклава избухнаха въоръжени сблъсъци. В Азербайджан и Армения беше въведено военно положение и е обявена мобилизация. И двете страни съобщават за убити и ранени, включително цивилни.

Министерството на отбраната на Нагорни Карабах съобщи днес, че още 37 негови военни са загинали, като общо жертвите достигат 710 от началото на конфликта.

Азербайджан е готов да предаде на Армения част от телата на загиналите арменски войници

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет