Има убити в Нагорни Карабах, Азербайджан обвини Армения

  • 11 октомври 2020 10:32

  • 2401
  • 1
Има убити в Нагорни Карабах,  Азербайджан обвини Армения
© getty images

Най-малко седем души са убити при ракетен обстрел на град Ганджа в Азербайджан, а 33 души са ранени, съобщи азербайджанското външно министерство, което обвини арменските сили, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Нова ракетна атака от арменските сили по жилищен район в Ганджа, втория по големина град на Азербайджан, седем убити и 33 ранени", написа външното министерство в Туитър и публикува снимки от разрушения.

Сътрудникът на азербайджанския президент Хикиет Гаджиев добави, че са убити седем цивилни и са ранени 33 души, сред които и деца, а три жилищни сгради са разрушени.

Армения и Азербайджан съобщават за продължаващ обстрел в Нагорни Карабах

Министерството на отбраната на сепаратистката област Нагорни Карабах отрече да е бомбардирало Ганджа. То заяви, че тези твърдения са абсолютна лъжа и увери, че спазва въведеното хуманитарно примирие. Сепаратистите на свой ред обвиниха Азербайджан, че е ударил Степанакерт, Хадрут, Мартуни и други населени райони.

Столицата на Нагорни Карабах Степанакерт е била бомбардирана три или четири пъти през изминалата нощ според журналисти на АФП на място, които са преброили десетина експлозии.

Азербайджан и Армения се договориха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Вчера в 8 ч. по Гринуич беше въведено хуманитарно примирие между Армения и Азербайджан, за да се направи размяна на пленници и тела на убити войници, но двете страни се обвиняват взаимно, че го нарушават.

Novini.bg
2401 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
El toro de la Vega

2020.10.11 | 15:53

1
Приличат на господаря им Путин, отрича на всички обвинения!

Добави коментар

Водещи новини