Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения за нарушаване на примирието

  • 18 октомври 2020 09:00

  • 872
  • 1
Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения за нарушаване на примирието
© Getty Images, архив

Армения и Азербайджан си отправиха взаимни обвинения за нарушаване на хуманитарното примирие в оспорвания регион Нагорни Карабах тази сутрин, часове след като то влезе в сила в полунощ местно време /20.00 по Гринуич в събота/, съобщиха ДПА и ТАСС, цитирани от БТА.

Говорител на арменското министерство на отбраната заяви, че азербайджанската армия е подложила на артилерийски и ракетен обстрел северни и южни части на Нагорни Карабах. Според министерството Азербайджан е започнал настъпление в южно направление и двете страни понасят загуби.

Малко по-късно азербайджанското министерство на отбраната обвини арменската страна в нарушаване на примирието, като е обстрелвала с артилерия и миномети околностите на град Джебраил, както и "освободените от окупация села по поречието на река Аракс в този район".

Армения и Азербайджан прекратиха огъня

Novini.bg
872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mark

2020.10.18 | 09:17

1
Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя..... Smartlife3.com/

Добави коментар

Водещи новини