Тихановска ще се срещне с Ангела Меркел?

  • 29 септември 2020 15:10

  • 308
  • 2
Тихановска ще се срещне с Ангела Меркел?
© getty images

Светлана Тихановска ще посети Берлин на 5-6 октомври и може да се срещне с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, каза днес говорителка на кандидатката на президентските избори в Беларус миналия месец, цитирана от Ройтерс.

Анна Красулина каза пред агенцията, че се договаря среща с Меркел, но тя още не е потвърдена.

По-рано днес Тихановска разговаря в Литва с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на - най-високопоставения западен лидер, с когото се срещна от началото на кризата в Беларус.

Макрон обеща на Тихановска помощ за посредничество с беларуските власти

Беларуската опозиционерка каза пред Франс прес, че другата седмица ще говори във Франция пред Националното събрание, след като е получила съответна покана, предаде БТА.

От долната камара на френския парламент уточниха, че Тихановска ще говори пред нейната комисия по външните работи. Все още не е определено дали беларуската опозиционерка ще направи изявлението си чрез видеоконферентна връзка или ще дойде в Париж, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А нашите...

2020.09.29 | 15:58

2
...протестиращи кога ще ги допуснат да говорят с Макрон и Меркел,или -,,БГ-кучета ги яли"...
И тая...

2020.09.29 | 15:54

1
....стана много актуална и модерна,като тровеният и недотровен Навални...!Апропо-бахти ,,модерното оръжие-Новичок"-да не може да убие един хилав човек,като Навални,тежащ 40 кг с мокри гащи...!Май и тук,както и със Скрипал има ...,,нещо гнило в... Дания ..."...!

Добави коментар

Водещи новини