Тихановска: Беларус се нуждае от добри отношения с Русия

Беларус не може да обърне гръб на Русия и се нуждае от добри отношения с Москва, заяви днес беларуската опозиционна лидерка в изгнание Светлана Тихановска по време на посещение в Полша, цитирана от Ройтерс.

По време на изказване на икономически форум в Карпач в Полша Тихановска каза също, че всяка страна ще трябва да реши, признава ли Александър Лукашенко за беларуски президент след изтичане на сегашния му мандат на 5 ноември.

Опозиционерката не изключва възможността в бъдеще да се обърне за помощ в решаване на ситуацията в Беларус към международни посредници, каза самата тя по време на икономическия форум, предаде ТАСС.

Тихановска: Нови избори в Беларус трябва да има преди, а не след приемането на нова конституция

"Ако видим, че в близко бъдеще няма шансове за начало на диалог, то ще поискаме помощта на европейските страни. Ще направим това открито", добави Тихановска и отново подчерта, че "всичко, което сега се случва в Беларус е вътрешен въпрос". "Трябва сами да решим този проблем", каза опозиционерката и добави:"Смятам, че всички демократични държави подкрепят беларуския народ и искат да помогнат в борбата за нашите права.

Благодарни сме за помощта, но молим всички страни да уважават нашия суверенитет".

Коментари

 1. 2020.09.10 | 11:15
  А БЕЛАРУСИТЕ НУЖДАЯТ ЛИ СЕ КОЛХОЗНАТА СВИНЯ ЗАЕДНО С МАМИН СМРЪДЛЬО - ЧИФУТА, ДА ИМ СЕ ИЗСЕ РАТ В УСТИТЕ И ДА ГИ ОКРАДАТ? :) КАКТО НАПРАВИХА С ЕДНИ ПУМИ ЯРИ ;)
 2. 2020.09.09 | 20:55
  Много си права, Тихановска. Ако не за друго, Лукашенко трябва да бъде сменен дори само затова, че има дава на Русия огромни суми за енергоносители, а иска да купува от Америка. Такива звжйни играчи никому не се харесват.
  1. 2020.09.10 | 00:40
   нищо не ти разбрах
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет