Макрон обеща на Тихановска помощ за посредничество с беларуските власти

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обеща днес на беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска помощ за посредничество с беларуските власти, предаде Франс прес.

Макрон, който говори пред журналисти след среща с Тихановска във Вилнюс, отбеляза, че за решаването на кризата в Беларус разчита на посредничеството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Беларуската опозиционерка каза, че френският президент й е обещал да направи всичко по силите си, за да допринесе за посредничеството при решаването на политическата криза и за освобождаването на всички политически затворници в страната.

Това е най-важната среща на Тихановска след президентските избори в Беларус на 9 август, които тя твърди, че е спечелила, отбелязва Франс прес.

Тихановска вече се срещна с външните министри на държавите членки на ЕС и с президентите на Полша и Литва - две от съседните на Беларус европейски страни, които подкрепят опозиционното движение срещу президента Александър Лукашенко, който е на власт от 26 години.

Макрон: Ясно е, че Лукашенко трябва да си върви

Масовите демонстрации в Беларус продължават.

Светлана Тихановска съобщи днес пред Франс прес, че ще произнесе реч във френския парламент. Беларуската опозиционна лидерка каза след срещата си с Макрон, че е била поканена да говори пред френските депутати.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 14:43
    тази ли е спечелила??? нещо не ми се вярва.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет