Макрон: При операция в Мали бяха неутрализирани 33 терористи

  • 21 декември 2019 16:21

  • 432
  • 1
Макрон: При операция в Мали бяха неутрализирани 33 терористи
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обяви днес в Абиджан, че 33 терористи са били неутрализирани тази сутрин в района на Мопти, в централната част на Мали, при операция на френските сили "Бархан", предаде АФП.

По време на тази операция френски войници са освободили двама малийски жандармеристи, които са били държани като заложници от джихадистите, и са взели един пленник, уточни френският държавен глава. Той говори пред френската общност през втория ден на посещението си в Кот д'Ивоар.

Джихадисти убиха над 70 войници при атака срещу казарма в Нигер

Френската армия използва изразите "неутлализиран" или "изваден от боя" без да уточнява дали става дума за загинали или за пленници, но според източник, близък до президентството, терористите са били убити.

Това е значителен успех, това е ангажимент на нашите сили и това е подкрепата, която оказваме на Мали, на региона и на нашата собствена сигурност, допълни Макрон.

Имали сме загуби, но тази сутрин имаме победи благодарение на ангажираността на нашите войници и на операцията на "Бархан", подчерта френският президент.

Последвайте канала на

БТА
432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А защо

2019.12.21 | 20:55

1

сте взели пленник? За убийци не трябва да има милост.

Добави коментар

Водещи новини