Соломон Паси: Нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят назад

  • 19 октомври 2019 10:32

  • 1280
  • 6
Соломон Паси: Нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят назад
© Булфото (архив)

Криза на лидерството е в основата на невъзможността на Лондон да договори и приеме сделка за напускане на Европейския съюз до момента. Това заяви бившият външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и в студиото на БНТ.

Паси коментира още, че България няма интерес от това да не бъдат започнати преговори за членство със Северна Македония и Албания. Той определи ситуацията след офанзивата на Турция в Северна Сирия като сериозна.

"Нека ние да си оправим нашите, а другите - техните. Не може да се сравнява, понеже другите са лоши и ние да толерираме лошите у нас", така Паси коментира расисткия скандал около мача България - Англия.

Бившият външен министър каза, че започването на преговорите за членство на Северна Македония и Албания се отлага за трети път.

"Към кого тласкаме Северна Македония и Албания? Тласкаме ги в ръцете на Русия ли, на Турция ли, на Иран?", попита той.

Паси допълни, че се полагат сериозни усилия Сърбия да остане в орбитата на руското влияние.

"Ние нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят назад", каза още той.

Паси прогнозира, че един ден Албания и Северна Македония ще станат членове на Европейския съюз, но въпросът е с каква скорост това ще случи.

"Механизмът на преговорите е механизъм да се влияе върху една държава. Ние много повече можем да влияем върху Северна Македония в момента, в който започнат преговорите", допълни той.

Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и смята, че проблемът с Брекзит и невъзможността до момента да бъде уговорено излизането на Великобритания от Европейския съюз с липсата на лидери:

"Великобритания никога не е имала такова отсъствие на лидери - както в консервативния, така и в лейбърския лагер."

По темата за Брекзит той каза, че грамотните хора не са отишли да гласуват и това описа като "трагедията на демокрацията". А споразумението за напускане той коментира така:

"В Англия се прави една втора граница. Граница между острова на Великобритания и острова на Ирландия. Все едно да сложим една нова граница някъде около Пазарджик и там да се проверяват стоките, да се слагат нови правилници. Англия започна да се разпокъсва и ние не знаем дали някой ден Шотландия няма да излезе, дали Англия няма да загуби Гибралтар."

Положението с Турция Паси определи като "сериозно".

"Когато Америка поема лидерската роля, казват "ние не искаме Америка да е световният полицай. Когато Америка се оттегля от лидерската роля, световното обществено мнение казва "Къде е този полицай да дойде да свърши работата?". Споразумението между вицепрезидента Пенс и Ердоган не е нищо специално, то е просто отлагане на едни действия, които така или иначе турската страна ще предприеме."

Паси прогнозира, че в дългосрочен план Турция ще запази контрола над североизточната част на Сирия, която ще представлява буферна зона между Турция и Сирия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1280 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.10.19 | 16:42

6

hatovska podloga i evreiski bokluk i trite darjavi sa sas po dobro zaplashtane na horata ot balgaria taka tce biokluk ti i ciganskiat premier varvite nazad a ne tezi darjavi.

ZI XAIL

2019.10.19 | 14:17

5

Добре Дошъл в Аушвиц чифут мръсен

говорителя

2019.10.19 | 13:46

4

на циониската световна мафия.

2019.10.19 | 12:47

3

hatovska sluga i evreiski bokluk nikoi vav evropa ne se interesuva ot tvoite i na ciganskiat premier interesi evropa boklu e shengen i shte si ostane takava izmikiari kato vas niama da priemat.

И тираджиите ги прати в пустоща

2019.10.19 | 11:06

2

Да ама Макрон каза да му ядете макарона !!!!

седесарски динозаври

2019.10.19 | 10:49

1

Ние пък имаме интерес хитрушковци със странни физиономии да не се месят в българското обществено управление. Седесарските динозаври да не се опитват вече да лъжат народа, "видехме го и добрийот цар, и лошийот", не се ли насмукаха вече! И... по-внимателно с ... антуража. Компрометирани личности си имаме доста, та и Пасито да ги пробутва по телевизията да ни четат морал ни идва в повече.

Добави коментар

Водещи новини