Тереза Мей на последния си парламентарен контрол: Борис Джонсън да си пази гърба

  • 24 юли 2019 15:26

  • 686
  • 0
Тереза Мей на последния си парламентарен контрол: Борис Джонсън да си пази гърба
© Getty (архив)

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е трябва да си пази гърба, това е казала Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предаде Би Би Си.

Напускащата поста си стопанка на "Даунинг стрийт" 10 е провела днес последния парламентарен контрол. Тя на въпрос, отправен от депутатката от най-голямата опозиционна сила в Обединеното кралство – Лейбъристката партия Лиз МакИнес, какъв съвет би дала на наследника на освободения от нея пост е отговорила: Господин Джонсън трябва да си пази гърба.

Изявата на Мей е била съпроводена и от поредната словесна баталия между нея и водача на опозицията Джереми Корбин. Той обвини премиера в оставка, че с оттеглянето от поста си е избягала от отговорност.

"Аз напуснах "Даунинг стрийт" 10, когато в парламента не бе одобрено моето предложение за споразумение с Брюксел за излизането на нашата страна от Европейския съюз. Вие, обаче, не поехте отговорност заради антисемитските си изказвания. Съветвам Ви да подадете оставка като партиен лидер", е отвърнала тя на Корбин.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
686 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини