Поздравления, Борис Джонсън

  • 23 юли 2019 17:44

  • 3100
  • 0
Поздравления, Борис Джонсън
© Getty Images

Шансовете ми да стана министър-председател са колкото шансовете да намерите Елвис на Марс или да се преродя като маслина“.
 

~ Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е – вече премиер на Британия. 

 

Също той:

„Разбира се, че подкрепям това жените да работят, а и светът щеше да е много по-добър, ако се управляваше от жени, но понякога се чудя дали те — ние — наистина искаме да работим така усилено“. 

Разбира се, трябва да започна с това: честито, Британия! Това е новият ти премиер! 

А аз си мисля, че мога да продължа, че и да довърша целият този материал само с цитати на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е

Цитатите и „пътеводните светлини“ на новия премиер са така завладяващи, че преди около две седмици My London News пуснаха на сайта си малка игра – можете ли да познаете дали даден цитат е на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е или на Хоумър Симпсън. 

Хоумър Симпсън, ако драгият читател не знае, е жълтият анимационен татко и служител в атомна централа в Спрингфийлд, който обича бира, понички, телевизия, да лежи на дивана и да не мисли. Особено обича да не мисли. 

Аз направих теста и, признавам си – на някои места минах с късмет, но на други се провалих. Например, не предположих, че думите: „Никой, освен теб самият, не може да те спре да се промъкнеш посред нощ, за да ометеш оная буца сирене, която си държиш отзад в хладилника“ са всъщност на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, а не на Хоумър. 

БоДжо обича и да си противоречи, като казва например… о, първо – да отбележим, че БоДжо обича да се прави на народняк, на интересен, на човек, който наистина притежава чувство за хумор, който се държи като един от масите, говори като тях и използва лафчета като тях… та, БоДжо обича да си противоречи, като казва например: „Няма никакъв смисъл човек да хаби морална и ментална енергия, за да завижда на много богатите. Те не са по-щастливи от когото и да било… [тук следва описание на това защо не трябва да се хабим да завиждаме на хората със златни бани и т.н.]“

След което пак БоДжо, но по друг повод, ни казва: „Не смятам, че икономическото равенство е възможно; всъщност смятам, че донякъде неравенството е важно, защото поддържа духа на завистта, която, както и алчността, е сред движещите сили на икономическата активност“.

Това не беше в теста „БоДжо или Хоумър“, но…

Да видим някои интересни части от живота на този така интересен герой. 

(Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, имам предвид, не Хоумър Симпсън.)

 

БоДжо и истината/версиите 

Докато беше кмет на Лондон, БоДжо казваше за Тръмп, че „Не е наред с главата“. Това стана през 2015 г., когато Тръмп беше кандидат на Републиканската партия за изборите през следващата година. Причината беше изказването на Тръмп, че ще забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ. 

БоДжо довърши атаката си така: Тръмп проявява втрещяващо невежество и това го прави, честно казано, неподходящ за поста президент на САЩ.

БоДжо също така заяви, че (подсещам: тогава беше кмет) ще приветства Тръмп в Лондон, само че се притеснява да излага лондончани на ненужния риск да срещнат Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Днес обаче двамата са доста сприятелени и изглежда всичко е в миналото. Тръмп бе сред първите, които поздравиха БоДжо за новия пост. Дори дъщеря му Иванка се включи в поздравите и написа в Twitter, че иска да поздрави Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за това, че е избран за новия премиер на Обединеното Кингстън (каквото и да значи това…):

Congratulations @BorisJohnson on becoming the next Prime Minister of the United Kingston

БоДжо демонстрира, че е твърд по отношение на външната политика. Затова сатирикът Джеймс Фелтън пък написа: „Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е мрази да вижда как Обединеното Кралство е притискано и побутвано от чуждестранни сили. Ще посинее от яд, когато разбере, че Ким Дарок беше принуден да напусне от един чуждестранен насилник. Само почакайте. Всеки момент“. 

Става дума за това, че Тръмп принуди посланика Дарок да напусне поста си, след като изтекоха служебни съобщения на последния, в които той (по чисто служебни причини) описваше американския президент като вдетинен нарцис, който не може да се държи професионално и би те изслушал, само ако му чешеш егото с лъжи и преувеличения. 

Тръмп поиска Дарок да се разкара, а Джонсън, който иначе много се застъпва за всичко мило и родно, за империята и нацията, и който беше ясно, че ще е следващият премиер, буквално „гледаше на другата страна“ и си правеше оглушки. 

Мнозина обвиниха БоДжо, че е „бутнал Дарок под автобуса“. 

Е, как да не се сети човек за онзи знаменит червен двуетажен автобус, на който пропагандата на Brexit, на която БоДжо припява с пълен глас, казваше на хората, че, ако напуснат ЕС и изритат имигрантите, автоматично ще се влеят едни 350 млн. паунда на седмица в Здравната им система (NHS).

Това се оказа пълна лъжа, разбира се, и всички си го признаха в последствие. Но злото беше сторено. Интересно, че хората остават някак слепи и глухи за „каскадите“ на брекзитърите и не спират да им се радват, докато карат колата на Британия с пълна газ към пропастта. 

 

Борис и стрийптийзьорките

„Не виждам защо хората са така презрителни към Канал 5. Имат си доста добри документални филми за Втората световна война. Също така посвещава значително ефирно време, за да отразява танцуващите в скута стрийптийзьорки, както и други свързани и важни теми“. 

Да, познахте, това също са думи на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Не виждам по-подходящ момент да вмъкна една несвързана новина, която няма нищо общо с нищо общо, но пък е така интересна, че си проси да се включи: още преди месец стрийптийзьорките в Шотландия планираха серия от протести, защото държавата иска да забрани клубовете, които осигуряват танци в скута в Глазгоу. Аз не съм бил в Глазгоу и не знам дали скоро ще ходя, но морално се включвам към протеста. 

Да продължим…

Хоумър… тоест Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обича да лети. Тук няма какво да добавя. 

 

Забавен факт:

Пра-чичото на Хоумър Симпсън се казва (не, не си измислям) … Борис. Споменат е в един епизод - № 97, който е шестнайсети поред от сезон 5 на сериала – излъчен за първи път на 17 март 1994 г. и се казва „Хоумър обича Фландърс“. 

Още един забавен факт:

Няколко ключови фигури в кабинета са отказали да работят с Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и са заявили, че предпочитат да напуснат, отколкото да работят за него. Изключително са възмутени от факта, че БоДжо държи Brexit да се случи на 31 октомври, дори и с вариант без сделка. Тоест – че иска да поплува насред океана дори без лодка и спасителен пояс. С все тях. 

***

На фона на всичко това… британците, по някаква причина – отвъд способността на здравия разум да я дефинира – изпратиха в Европарламента огромна група от най-новата си партия – Партията на Brexit, по-известна всъщност като партията на Найджъл Фараж. Той категорично спечели изборите. „Защо?“ е отвъд моите способности, а и не мисля, че журналисти, анализатори, писатели, политици, икономисти или други подобни експерти са способни да разгадаят тайната; тук по-скоро са нужни психиатри, а вероятно и свещеници…

Та, тези Brexit палячовци, които са известни с това, че нямат платформа, свързани са със сенчести структури от Източна Европа, са расисти и противници на правата на жените, бяха замесени в скандал с финансови злоупотреби, още преди да стартират кампанията си, та те отидоха в Европейския парламент, който мразят, и по време на първата сесия, по детински, се подиграха с всички ни, обръщайки гръб на химна на Европа. Не само, че беше тъпо, но и презрително към хората, които ги храним. А те се хранят добре, повярвайте ми! Парламента може и да не обичат, но заплатите му – и още как! 

След като получиха куп критика, а и колегите им започнаха публично да питат дали все така ще го карат отсега нататък и дали ще продължават да отсъстват от заседания (о, да – те си изиграха малкия номер с химна и после не се появиха повече в зала, за да работят, а се гласуваха доста важни за цялата общност текстове), брекзитърите на Фараж пробваха друг точно толкова „умен“ ход. Снимаха се и пуснаха в Twitter снимка, на която се виждат само те. Тоест, разбирайте: само ние работим, а другите, дето ни обвиняваха – никакви ги няма. Само че…

… само че, изглежда, не блестят с ум, защото са успели да снимат и часовника на един от тях, на който се вижда, че е 16.00 ч., когато всички са в почивка…

Това не остана скрито и от Ги Верхофстат, който, освен всичко останало, е и основен преговарящ за Brexit от страна на ЕС. Тогава той написа, че, ако Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е или някой друг си въобразява, че хората на Фараж, които си позволяват подобни манипулации и лъжи, които бягат от работа и се подиграват с институцията, която ги е назначила и им плаща заплатата, ще имат някакъв – какъвто и да е – глас по отношение на Brexit реално, то… не са познали!

БоДжо пък има план, който не е тайна за никого, да поднови преговорите за Brexit с ЕС. Това беше и една от уловките му, за да се докопа до поста, до който се докопа (въпреки приказките му за „Елвис на Марс“, с които започнахме). Само че Верхофстат попари и това, заявявайки, че който и да стане премиер на Британия оттук насетне, преговори повече няма да има. 

ЕС казва: не. 

Computer says ‘no’, Britain…

 

Последвайте канала на

Александър Томов
3100 0

Свързани новини

Водещи новини