Шеф от телевизия ще гради мостове между Борис Джонсън и бизнеса

  • 24 юли 2019 08:53

  • 238
  • 0
Шеф от телевизия ще гради мостове между Борис Джонсън и бизнеса
© Getty (архив)

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е избра главния оперативен и финансов директор на телевизия "Скай" Андрю Грифит за свой бизнес съветник. Това е едно от първите назначения, направени от Джонсън преди да поеме премиерския пост във Великобритания, предаде Ройтерс.

Новината, че Грифит вече ще работи в сградата на "Дауниг стрийт" 10, съобщи главният изпълнителен директор на "Скай" Джереми Дарок. Грифит ще има за задача да оправи отношенията с корпоративния сектор преди Брекзит. Той стана главен финансов ръководител на телевизията през 2008 г., когато Рупърт Мърдок беше неин собственик, и помогна за създаването на най-голямата платена телевизионна мрежа в Европа, купена миналата година от корпорацията "Комкаст". Грифит, който беше кандидат на Консервативната партия, даде под наем своята къща в Уестминстър, за да служи като база на Джонсън в надпреварата за премиерския пост.

Решението на Джонсън за назначението на Грифит контрастира с подхода на досегашния министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в към корпоративния сектор в началото на управлението й, когато тя, изглежда, искаше да се дистанцира от големия бизнес.

Грифит ще трябва да изгради мостове между бизнес средите и Джонсън, който казва, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на всяка цена до 31 октомври.

 

Последвайте канала на

БТА
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини