Борис Джонсън ще се срещне с кралица Елизабет II

  • 24 юли 2019 09:56

  • 611
  • 0
Борис Джонсън ще се срещне с кралица Елизабет II
© Gettyimages

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е официално ще поеме премиерския пост във Великобритания днес.

Той спечели надпреварата за лидер на Консервативната партия с голямо мнозинство и победи съперника си - външния министър Джереми Хънт. Преди бившият кмет на Лондон и бивш външен министър да се настани на "Даунинг стрийт 10", Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в ще има възможност да се сбогува с хората, работили за нея досега в резиденцията на министър-председателя. Днес тя за последен път ще отговаря и на депутатски въпроси в парламента.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще се срещне с кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и в Бъкингамския дворец и след това ще пристигне на "Даунинг стрийт 10". Междувременно лидерът на лейбъристите Джереми Корбин призова за огромен митинг утре с искане за предсрочни избори във Великобритания.

Последвайте канала на

Нора Виткова
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини