ЕП се очаква да гласува днес първия пакет "Мобилност"

  • 25 март 2019 06:25

  • 660
  • 1
ЕП се очаква да гласува днес първия пакет "Мобилност"
© Getty Images/Guliver (архив)

Очаква се Европейският парламент в Страсбург да гласува днес дали спорният пакет "Мобилност", по-известен като пакета "Макрон", да бъде допуснат до дебати и вот в пленарната зала.

Българските евродепутати от всички политически партии отново ще действат заедно, за да не се случи това, заяви пред БНР Илхан Кючюк от Алианса на либералите и демократите за Европа.

,,Ние ще направим всичко възможно да не попадне в дневния ред, защото многократно сме изразявали позицията, че настоящият парламент не е в състояние да произведе балансирано решение по този много сложен проблем'', обясни той.

Шансовете обаче това да стане не са големи, признава колегата му от Европейската народна партия Андрей Новаков.

,,Ако се опрем на математиката - шансовете не са високи с оглед на това, че евродепутатите, които подкрепят този пакет, са повече от нас. Поне от държавите, от които идват. Въпреки това на няколко пъти се е случвало да успяваме да обърнем гласуването'', коментира Новаков.

В случай че пакетът бъде допуснат до гласуване, в сряда, когато той ще бъде дебатиран в пленарна зала, ще има протест на български превозвачи пред Европарламента в Страсбург.

Последвайте канала на

Владимир Василев
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.25 | 08:00

1

САМО БСП ПОДКРЕПЯ ПАКЕТА МОБИЛНОСТ

Добави коментар

Водещи новини