Андрей Новаков за гласуването на пакет "Мобилност": Абсолютно безобразие и безпрецедентен натиск

  • 21 март 2019 15:25

  • 2161
  • 10
© Novini.bg

Всички разбират, че това е несправедливо. Когато пакет "Мобилност" е отхвърлен три пъти, ти да го предлагаш да се гласува четвърти път и то в последната сесия на този европарламент.

Това каза пред камерата на Novini.bg в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, който коментира предложението на либералите в ЕП пакет "Мобилност" да бъде гласуван в сряда. "Българите, които работим по този въпрос, сме събрали подписка точката от дневния ред да отпадне. Нашето предложение ще бъде подложено на гласуване в понеделник от 17 часа. Надявам се да съберем мнозинство и да свалим гласуването на пакет "Мобилност". Ако не го свалим, сме подготвили цял пакет от предложения с българските превозвачи и ще ги предложим за гласуване. Това е българската позиция. Каквото и да се случи, трябва да кажем, че това не е финалното гласуване. Предстоят преговори със съвета, след гласуване на второ четене. Надявам се следващият европарламент да довърши този процес и да не се съобрази с настоящето гласуване, което най-вероятно ще е следващата сряда. Това, което се случва е абсолютно безобразие. След като е взето днес решение пакет "Мобилност" да остане в дневния ред, ние буквално имаме днешния ден и утре, за да можем да отреагираме и да внесем нашите предложения и изменения. Безпрецедентен натиск", категоричен беше Новаков.

"Вече се организират протести. Разговарял съм с българските превозвачи и ги подкрепям. В Страсбург ще дойдат и чужди превозвачи, не само български. Всички български евродепутати сме единни и подкрепяме нашите превозвачи. Протестът ще е в сряда в Страсбург", отговори Новаков на въпрос на репортер на Novini.bg какви стъпки ще предприемат родните евродепутати, за да се противопоставят на пакет "Мобилност".

"Нямам самочувствие да си давам сам оценка на работата. Оценката ще я дадат ръкводството на партията, хората. Мога само да кажа, че откакто влязох в европарламента дадох сърцето си и вложих всички усилия, за да работя за България. Европарламентът гласува и подкрепи по-голям бюджет за България. Това касае всеки един българин. Пакет "Мобилност" може да касае 300 000 души, но се превърна в национална кауза и също касае всеки един българин. Имам няколко проекта, чиято цел е да се спре обезлюдяването на българските села. Мисля, че това е една малка, но полезна стъпка. Друг проект, с който мисля, че съм допринесъл, е разработването на платформа на български език, чрез която гражданите да не се губят в бюрокрацията в европейските институции", разкри Андрей Новаков. 

По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов

Последвайте канала на

Novini.bg
2161 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
кога

2019.03.21 | 21:28

10

Кога това хлапе порастна, че се изучи, че взима голяма заплата от мен, че отишъл да ми защитава интересите.
С.ополанко, дошъл от Пазарджик, и на 26г. станал евродепутат.
Не съм сигурен,дали може да пише правилно на български, да не говорим да знае поне още един език.

2019.03.21 | 16:23

1

Каква е българската позиция?:
Искате някой да работи без пари и без права?
Огледайте се, над 2,5 млн. български граждани не работят в България. Сигурно има причина.
Вземете да плащате поне на половина на европейските работодатели, иначе след 5 години сами ще си работите.

типично

2019.03.21 | 21:22

9

С две думи-всичко е измама.
Абе, защо в никоя от държавите където съм работил не използват тези врътки?
И все пак са по-богати...

2019.03.21 | 17:30

4

Не прияелю,и без магистратурата си можеш да прочетеш такива обяви,ама и с 5 магистратури няма да станат реални! Не е ся тук времето и мястото да ти обяснявам за врътките...! :Д

С

2019.03.21 | 16:33

3

Абе да ти кажа днес разглеждах обяви в джобс.бг и гледам пицар - 1800 лв нето, сервитюр в сладкарница 1700 лв нето, продавачка в бутка в Нови Искър - 1200 лв нето и някак си започвам да се чудя защо не си хвана магистратурата и не се я завра в гъза, защото явно и без нея мога да взимам подобна заплата, та даже и по висока от сегашната....

Естествено става въпрос за София, заплатите из страната са престъпни.

gost

2019.03.21 | 17:39

5

Значи позицията на България е позицията на превозвачите, така ли? Защото си плащат да им лобирате ли? Къде са интересите на българските граждани, които карат камионите?

Браво

2019.03.21 | 21:18

8

...което идва да каже, че българските народни представители, всъщтност не представляват народа...който също им плаща и заплатата...
а, някой друг...
Да се смееш ли, да плачеш ли.
Скоро като гледам, ще си останат само депотатите и ...крадците, които медиите наричат ''бизнес''

Вачо Алексиев"клюна"

2019.03.21 | 18:43

7

Стига ревали за тия бедни изедници, с бентлитата, нашите прекарвачи, маната им да фалират или да се научат да плащат и да не подбиват цените, ако не им изнася, при вовката късия да возят сняг, мамичката им проклета.

защо така

2019.03.21 | 18:24

6

Защо българските евродепутати не искат европейски заплати за шофьорите ни, а самите те не взимат заплати на български депутат? И защо защитават интересите на собственици - "бедни" с бентлита?

Добави коментар

Водещи новини