Пакет "Мобилност" отново на дневен ред в ЕП, българските евродепутати повеждат борба това да не се случи

  • 21 март 2019 11:10

  • 1208
  • 3
Пакет "Мобилност" отново на дневен ред в ЕП, българските евродепутати повеждат борба това да не се случи
© Novini.bg

Днес сутринта на председателски съвет в Европарламента Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа предложиха пакет "Мобилност" отново да влезе за гласуване в пленарна зала.

Това разкри днес в Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев, предаде репортер на Novini.bg. Ковачев подчерта, че това е прецедент, защото пакет "Мобилност" не е гласуван в транспортна кимисия. "Надявам се в понеделник в Страсбург, всички български евродепутати и колегите от чужбина, които ни подкрепят, да успеем да блокираме влизането в зала на пакета. Всички важни законопроекти, които разделят Европа, трябва да бъдат обсъждани и гласувани в новия Европарламент. В противен случай може да се стигне до екстремни ситуации - стачки, блокиране на граници. В момента този ЕП не е способен да постигне балансиран текст на пакет "Мобилност" заради предстоящите евроизбори", категоричен беше Ковачев.

"Другата седмица ще се обсъжда още една много важна тема. Говоря за Законопроекта за авторското право и как той ще спомогне в борбата с фалшивите новини и дезинформацията онлайн. Понякога на гражданите им е трудно да разграничат вярната от невярната информация. Наша отговорност е да им дадем инструменти, с които да им помогнем да направят своя информиран избор, основан на качествена и разнообразна информация. Всички заедно трябва да водим борба с фалшивите новини", обяви Ковачев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1208 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
аиьждховщ

2019.03.21 | 14:02

3

Е нали Баце беше решил проблема, май му го намакрониха пак ?

Опорна точка

2019.03.21 | 11:32

1

Да се внушава : " ЕС иска да вземе залъка от устата на бедного многострадалного българского шофьор" !! Вкарайте повечко драматизъм тролчета изроди мои!! Балъка обича така да го шлевите

Опорен суджук

2019.03.21 | 12:26

2

"... всички български евродепутати и колегите от чужбина, които ни подкрепят, да успеем да блокираме влизането в зала на пакета.. "
Партийният другар Андрей Ковачев явно има друго виждане по въпроса щом се опитва да прави такива внушения.

Добави коментар

Водещи новини