Френският посланик: Трябва да защитим застрашената Европа с гласовете си на евроизборите

  • 07 март 2019 08:04

  • 336
  • 2
Френският посланик: Трябва да защитим застрашената Европа с гласовете си на евроизборите
© Кадър - БТВ

 Трябва да защитим застрашената Европа с гласовете си на европейските избори през май. Целта на Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на беше да покаже колко сериозно е положението няколко месеца преди евроизборите.

Това каза в сутрешния блок на БТВ посланикът на Франция у нас н.пр. Ерик Льобедел по повод призива на френския президент към гражданите на Европейския съюз. "Европа трябва да създаде социален щит за всеки работещ, от изток на запад и от север на юг, за да има еднакво заплащане на едно и също работно място и европейска минимална заплата, съобразена с условията във всяка страна. Трябва да покажем, че Европа може да закриля и може да прилага социално сближаване. Ясно е, че това ще е труден процес, но страните под средното ниво трябва да вървят на горе. Богатите страни трябва да дърпат по-бедните страни нагоре, а не обратното. Трябва да защитим ценностите и свободите в Европа. За това настоява и президентът Макрон. Това ще стане чрез създаването на европейска агенция за защита на демокрациите, която да брани страните в ЕС от кибератаки и манипулации при избори. Ще има забрана за финансиране на политически партии от чужди държави. Ще се криминализира езика на омразата и насилието в интернет. Всички трябва да се борим срещу дезинформацията и фалшивите новини", категоричен беше посланик Льобедел.

"Следихме с интерес посещението на руския премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега у вас. Ние сме активен член на ЕС испазваме всички директиви на съюза. Говорим основно за диверсификацията не енргийните източници. Има френска фирма, която е готова да инвестира в строежа на АЕЦ "Белене", стига всичко да е по правилата и нормите на ЕС", каза още френският посланик.

Филип Епитропов
336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Драган

2019.03.07 | 08:38

2

Този джендър да се ..........в ... и да си сменят сукалчето, защото "майчето" вече е пресъхнало, свършила е млекцето. Когато ЕС И САЩ пускаха бомбите над мирното население в София, къде беше. А ако искаш ЕС да остане спасено, обърни се към предишният спасител-казва се Русия.

опорна то4ка

2019.03.07 | 08:13

1

Следете преди вота какъв бум на постинги и коментари ще има , всички призоваващи за разпад на ЕС! Решетников няма директно да дъни европейците в главите с : " Не ни трябва ЕС", той ще заиграе с кофтия , с национализма и патриотизма по следния начин : " 1. Циганите на сапун" ; в богатия запад : " Не ни трябват източните мишки " ; в изтока : " Западняците искат да ни поробят" ги ги

Добави коментар

Водещи новини