Макрон и Меркел са склонни да отпуснат повече време на британците за Брекзит

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че е готов да разгледа молба за отлагане на датата за Брекзит от Лондон, ако тя бъде мотивирана. Той допълни, че е "настъпил моментът британците да направят своя избор", предадоха световните агенции.

"Ако британците имат нужда от повече време, ние можем да разгледаме молба за удължаване на крайния срок - ако тя бъде мотивирана от нови решения на британците. Но ние не можем в никакъв случай да приемем удължаване без ясна перспектива по набелязаната цел", каза Макрон на обща пресконференция с гостуващата му канцлерка на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

"Ако британците се нуждаят от повече време, няма да им откажем, но ние се стремим към нехаотичен Брекзит, към излизане на Великобритания от ЕС със сделка", допълни той.

Според Меркел ЕС продължава да смята, че постигнатото миналата година споразумение за Брекзит с Великобритания е актуално, но ако на Лондон му е нужно повече време, за да го утвърди, това време ще му бъде отпуснато, предаде ТАСС.

"Ние сме напълно съгласни, че споразумението е актуално и аз говорих за това неотдавна в Шарм ел Шейх с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Ако на Великобритания й е нужно още малко време, ние, разбира се, няма да се противопоставим на това", заяви Меркел.

Планираната дата за Брекзит е 29 март, но досега Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в не успя си осигури подкрепата на мнозинството парламентаристи за договорената от нея сделка, припомня ТАСС.

Тази вечер Мей ще внесе за дебати и гласуване в парламента проект на решение за удължаване на преговорите с Брюксел и същевременно ще предложи механизъм за отлагане във времето на датата на развода в случай на провал на преговорите, допълва Франс прес.

Сутринта главният преговарящ за Брекзит в ЕК Мишел Барние каза, че евентуално отлагане на датата за Брекзит е възможно при условие, че британците обяснят за какво искат да използват допълнителното време.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет