Педро Санчес: Предсрочни избори ще има. Всичко е в ръцете на испанците

  • 15 февруари 2019 11:50

  • 354
  • 1
Педро Санчес: Предсрочни избори ще има. Всичко е в ръцете на испанците
© Кадър: YouTube

Испанският министър-председател Педро Санчес обяви, че предсрочни парламентарни избори ще има и те ще се състоят на 28-ми април. Причината за тях е решението на парламента от сряда да отхвърли проектобюджета за 2019 г. На пресконференция пред медиите правителственият ръководител заяви, че вече е уведомил министрите от кабинета, както и испанския крал Фелипе VI.

,,Убеден съм, че можем да възстановим политическото единство, толерантността и уважението. Испания принадлежи на гражданите и точно те трябва да определят съдбата ѝ. Затова решението, както винаги, е в ръцете на испанския народ. Испания не бива да се превръща в безпомощен заложник на политическите интереси на тази или онази партия'', подчерта Санчес.

На журналистически въпрос, касаещ каталунската независимост, испанският премиер само спомена, че ,,има начини да се предотврати кризата''.

Владимир Василев
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.02.15 | 14:01

1

a letisia shto ne e uvedomena taka vsichki ispanski mierdi shte se pochustvat prenebregnati vse pak ispanskite mughe sa dokazani muhliovci triabva gadnite im gnusni gheni da reshavat

Добави коментар

Водещи новини