Вероятността от нови парламентарни избори в Испания се увеличава

  • 19 юли 2019 06:31

  • 436
  • 1
Вероятността от нови парламентарни избори в Испания се увеличава
© Gettyimages (архив)

Поддръжниците на испанската партия "Подемос" гласуваха за създаване на коалиционно правителство с Испанската социалистическа работническа партия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На вътрешнопартийното гласуване 70 на сто от поддръжниците на крайнолявата партия са гласували правителството на Педро Санчес да получи подкрепата на "Подемос" само, ако нейни представители бъдат включени в бъдещия кабинет, съобщи вчера партията.

Решението на членовете на "Подемос" увеличава вероятността от нови избори, отбелязва Ройтерс. Партията на Санчес спечели най-много гласове на изборите през април, но не и мнозинство в парламента. Засега испанските социалисти отхвърлят исканията на "Подемос" за създаване на коалиция в замяна на подкрепата им при гласуването в парламента следващата седмица.

Санчес заяви вчера, че не иска лидера на "Подемос" Пабло Иглесиас да стане част от правителството му, но е готов да приеме други членове на крайнолявата партия, които имат специфични експертни познания.

БТА
436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баската компартия

2019.07.19 | 07:23

1

заля Мадрид: "Социализъм, справедливост, работа за всички" скандираха баските, в Берлин отново се развяха червените знамена, а ние тук назадваме към феодализма след седесарския преврат.

Добави коментар

Водещи новини