Санчес намекна за предсрочни избори, ако бюджетът не бъде одобрен

  • 20 ноември 2018 13:12

  • 451
  • 1
Санчес намекна за предсрочни избори, ако бюджетът не бъде одобрен
© Gettyimages (архив)

Премиерът на Испания Педро Санчес днес открехна вратата към предсрочни избори в страната, обявявайки, че няма да изкара мандата си до 2020 година, ако не успее да прокара проектобюджета си, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да прокараме бюджета, волята ми да изкарам докрай мандата си ще бъде поставена под въпрос", заяви Санчес на пресконференция, организирана от сп. "Икономист" в Мадрид.

Като ръководител на правителството ще преценя в кой момент да насроча избори и ще го направя в интерес на цялата страна, допълни премиерът социалист. В момента правителството на Санчес среща съпротивата на каталунските сепаратисти, които не искат да подкрепят проектобюджета му, предвиждащ силно увеличение на минималната заплата. Без тяхната подкрепа им Санчес, за чията оставка настоява десницата, заради крехкото си мнозинство няма да може да прокара бюджета в камарата на депутатите, отбелязва АФП.

Премиерът, чиято социалистическа партия има само 84 депутати от общо 350, дойде на власт в началото на юни след вота на недоверие срещу предишното консервативно правителство на Мариано Рахой, припомня БТА.

Владимир Василев
451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.20 | 13:38

1

ЗАВРЪЩАНЕТО НА РАХОЙ

Добави коментар

Водещи новини