Ципрас: Парламентарните избори в Гърция ще бъдат през октомври, не по-рано

  • 09 февруари 2019 16:50

  • 335
  • 0
Ципрас: Парламентарните избори в Гърция ще бъдат през октомври, не по-рано
© Getty Images/Guliver (архив)

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли заяви, че парламентарните избори в Гърция ще бъдат проведени в края на четиригодишния мандат на правителството, през октомври, а не по-рано, съобщи агенция АНА-МПА, цитирана от БТА. 

В Гърция изборите ще бъдат проведени в края на четиригодишния мандат и е по-добре да свикнете с това, заяви Ципрас на лидера на най-голямата опозиционна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис и оцени, че опозицията ще претърпи страшно разочарование на европейските избори през май.

Ципрас добави също, че резултатите от изборите за Европейски парламент ще покажат на гръцкия народ, че резултатите от анкетите, които провежда Нова демокрация, са били фалшиви.

Всички ваши приказки се оказаха погрешни, каза Ципарс.

Преди няколко дни Мицотакис заяви, че е уверен, че парламентарните избори в Гърция ще се проведат по-рано, през май, заедно с изборите за Европейски парламент и на тях управляващата партия на Ципрас СИРИЗА ще изгуби властта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини