Ципрас: Гръцката икономика може да играе ключова роля за Северна Македония

  • 28 март 2019 20:15

  • 490
  • 0
Ципрас: Гръцката икономика може да играе ключова роля за Северна Македония
© Getty Images/Guliver (архив)

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли заяви днес в Солун, че гръцките предприемачи биха могли да играят ключова роля в икономическия растеж на Северна Македония, предаде агенция АНА-МПА.

"Гръцката икономика има потенциал да играе доминираща роля в икономическия растеж на Северна Македония с важния и положителен импулс, създаден от Преспанското споразумение", каза Ципрас на среща с изтъкнати предприемачи от Северна Гърция.

Ципрас призова гръцките бизнесмени да се възползват от възможностите, дадени от Преспанското споразумение.

Премиерът каза, че тази среща се осъществява в контекста на предстоящото му посещение в Скопие, където ще замине заедно с някои министри и с бизнес делегация. Очаква се по време на това посещение да бъдат подписани редица споразумения в различни области.

Предвидена е също среща на Висшия съвет за сътрудничество между двете страни. Коментирайки реакциите против Преспанското споразумение, което реши дългогодишния спор за името на северната съседка, Ципрас каза, че е поел отговорността да реши този "Гордиев възел" след 30 години безполезни усилия, и подчерта нуждата всички страни в Гърция да се обединят около националните интереси.

БТА
490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини