Тереза Мей ще разговаря с Юнкер и Туск

  • 24 ноември 2018 12:57

  • 618
  • 0
Тереза Мей ще разговаря с Юнкер и Туск
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заминава днес за Брюксел, за да разговаря довечера с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и председателя на Европейския съвет Доналд Туск преди утрешната среща на лидерите от ЕС за приемане на нейния план за споразумение за Брекзит, предаде ДПА.

Преди финализиране на споразумението остават обаче още няколко препъникамъка. Един от тях е Гибралтар, британската отвъдморска територия, за която претендира и Мадрид.

Испания настоява за промени в текста на споразумението за Брекзит така, че в него да бъде ясно записано, че тя ще участва във всякакви бъдещи преговори за Гибралтар.

Според европейски дипломати в Брюксел едно от възможните решения е към проектоспоразумението да бъде добавена допълнителна декларация за Гибралтар.

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в среща категорична съпротива срещу споразумението за Брекзит както от подкрепящи, така и от противопоставящи се на излизането от ЕС депутати в британския парламент, много от които са от нейната Консервативна партия. Проблемът е предпазният механизъм, на който тя се е съгласила, гарантиращ, че границата между Република Ирландия и Северна Ирландия ще остане отворена.

БТА
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини