НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

  • 22 май 2019 21:24

  • 178
  • 0
НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември
© Pixabay

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че държавните и правителствените ръководители на страните от алианса ще се срещнат на 3 и 4 декември тази година в Лондон. Досега бе известно единствено, че домакин на срещата за 70-годишнината от основаването на алианса ще бъде британската столица, а днес датите на заседанието се съобщават за първи път.

Столтенберг допълва, че е запознат с хода на подготовката за срещата след разговор по-рано този месец с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. През 1949 г. Великобритания бе сред 12-те страни, основали НАТО. В Лондон бе първата централа на алианса, отбелязва генералният секретар, цитиран в съобщение на организацията.

По неговите думи това е причината Лондон да бъде избран за мястото, където ръководителите на страните от НАТО ще разговарят за бъдещето на военнополитическия съюз. Ще обсъдим настоящите предизвикателства пред сигурността и възможностите НАТО да продължи да се обновява и приспособява, за да останем стълб на стабилността в следващите години, добавя Столтенберг.

Novini.bg
178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини