Мей: Ако споразумението за Брекзит се провали в британския парламент, това ще предизвика по-голямо разделение и нестабилност

  • 23 ноември 2018 20:49

  • 1695
  • 3
Мей: Ако споразумението за Брекзит се провали в британския парламент, това ще предизвика по-голямо разделение и нестабилност
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза Мей предупреди, че провал на проекта за споразумение за Брекзит в британския парламент ще породи по-голямо разделение и несигурност, предадоха световните агенции. 

Тези предупреждения Мей отправи по време на сесия въпроси-отговори със слушателите на Радио 5 на Би Би Си. В неделя на среща на върха в Брюксел ЕС и Обединеното кралство се очаква да финализират договора за Брекзит и политическата декларация за бъдещите отношения между двете страни.

После Тереза Мей трябва да получи одобрението на парламента. Но това далеч не е гарантирано заради противопоставянето на редица политически партии и дори на депутати от нейната собствена партия.

"Това споразумение е доброто споразумение, което прилага на практика онова, за което гласуваха хората на референдума за Брекзит през юни 2016 г.", каза Мей.

"Моята работа е сега да убедя в това хората в парламента", допълни тя.

"Ако споразумението не мине там, ние ще се върнем там, където започнахме. Ние ще се озовем в ситуацията на още по-голяма несигурност и разделение", предупреди Мей.

Премиерът отказа да заяви дали ще подаде оставка, ако парламентът не приеме споразумението. Тя призна, че е разочарована от оставките на няколко министри, недоволни от проекта за договора. Мей сподели, че получава и послания в подкрепа на споразумението. Като израз на подкрепа тя разказа, че получавала цветя и дори кексче с нейния лик отгоре, направено от 9-годишно момиче.

Тереза Мей отива утре в Брюксел за среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

БТА
1695 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
европеец

2018.11.23 | 23:47

2

Айде,чао! Не сте желани в ЕС! Брекзит бе пожелания от народа на Великобритания и повече нямате място в обединена Европа.
Чао за винаги.

2018.11.24 | 20:41

3

"завинаги" е една дума бе- не знаеш да пишеш , но си спец по темата -мани мани.....

2018.11.23 | 21:46

1

Юнкер да я отреже,парламентът да я отреже,оставка,нов референдум,оставане в ЕС и всичко да свърши добре за всички.Англия е необходима на ЕС и ЕС е необходим на Англия.

Добави коментар

Водещи новини