Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп и Ангела Меркел

  • 10 ноември 2018 06:48

  • 605
  • 0
 Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп и Ангела Меркел
© Gettyimages

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще разговаря днес в Елисейския дворец с държавния глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде Франс прес. А следобед ще се срещне с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на "Поляната на примирието" в Компиенската гора, на същото място, където през 1940 г. е подписан актът за капитулацията на Франция през Втората световна война.

Утре, на 11 ноември, когато е кулминацията на честването на стогодишнината от подписването на примирието, сложило край на Първата световна война, ще се проведе Парижкият форум за мир, който трябва "да напомни за необходимостта от опазване и засилване на мултилатерализма". На форума, на който се очаква да бъдат "представени възможни решения за по-добра организация на планетата", ще присъстват държавни ръководители, представители на международни организации, неправителствени организации, предприятия, синдикати и религиозни групи, но не и президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Събитието ще бъде закрито от Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и генералния секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно.

Макрон ще направи утре обиколка из Източна Франция по бойните полета на Първата световна война. Днес ще се състои породила противоречиви реакции церемония в чест на френските военни командири. В сряда френският президент заяви, че е редно сред тях да бъде и маршал Филип Петен, един от героите на Първата световна война, който обаче през Втората световна е сътрудничил с нацистите. Елисейският дворец се опита да потуши скандала, уверявайки, че на Петен няма да бъдат отдадени никакви почести.

Последвайте канала на

БТА
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини