България подкрепи Украйна по пътя й към ЕС

  • 06 ноември 2013 10:08

  • 978
  • 3
България подкрепи Украйна по пътя й към ЕС
©

„Отчитайки стратегическото значение на Украйна за сигурността, просперитета и стабилността в Европа, България подкрепя подписването на Споразумението за асоцииране, включително задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия с Украйна на Срещата на върха във Вилнюс през месец ноември тази година". Това е заяви транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на при участието си в Световния икономически форум „Стратегически диалог за бъдещето на Украйна", който се проведе в Киев, пише "news.ibox.bg"".

България подкрепя и подписаното през месец юли миналата година в Брюксел Споразумение за улесняване на визовия режим между Украйна и ЕС и неговото окончателно либерализиране след цялостно изпълнение от украинската страна на Плана за визова либерализация, разработен съвместно с ЕС.

Папазов уточни, че Украйна е един от основните външнотърговски партньори на България, а страната ни е сред най-големите търговски партньори на Украйна в Югоизточна Европа.

„След подписването на Споразумението за асоцииране и стартирането на предварителното прилагане на задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия очакваме активизиране на двустранните икономически отношения", каза Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
978 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.07 | 10:04

3
До пишещите 1 и 2!Другари,че вие си бяхте престъпници и педерасти и преди ЕС,и като толкова си обичате рашките,заминавайте за тайгата!
истината боли

2013.11.07 | 10:04

2
Русия видя че от нас и тронски кон не става Много прост народ и не си го и признава

2013.11.07 | 10:04

1
Който влезе в ЕС, хубаво не е видял ! Безработица , педерастия , престъпност , ограбване , емиграция и ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини