Избраха българка да оглави европейска служба

  • 08 октомври 2013 14:30

  • 1751
  • 1
Избраха българка да оглави европейска служба
©

Управителният съвет на Европейската служба за гражданско действие определи Ася Кавръкова за нов директор на службата, заяви ЕСГД в съобщение до медиите. Кавръкова ще поеме поста в началото на следващата година, заменяйки Тони Венейбълс.

Българката има значителен опит в нестопанския сектор и европейските въпроси и широк кръг от контакти, но въпреки това е рядкост гражданин на нова държава членка да бъде назначен за ръководител на основна европейска организация.

Сред предизвикателствата, с които ще се сблъска новият директор на ЕСГД, е разпространяващото се в Европа враждебно отношение към имиграцията, което поставя под голям натиск европейските права, особено правото на свободно движение на хора, се казва в съобщението до медиите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1751 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.09 | 18:51

1
"Сред предизвикателствата, с които ще се сблъска новият директор на ЕСГД, е разпространяващото се в Европа враждебно отношение към имиграцията, което поставя под голям натиск европейските права, особено правото на свободно движение на хора, се казва в съобщението до медиите" - за това са я сложили :) мият си ръцете и те

Добави коментар

Водещи новини