ЕНП: В България има двойни стандарти на европейските социалисти

  • 23 май 2013 17:59

  • 5485
  • 30
ЕНП: В България има двойни стандарти на европейските социалисти
©

"В България има двойни стандарти на европейските социалисти", каза Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, в коментар на политическата ситуация в България.

Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския направи изявление в пленарната зала на Европарламента в Страсбург, в което изрази недоволство от казаното преди два дни от лидера на социалистите в ЕП Ханес Свобода.

"Избирателната кампания в България приключи. Резултатите са налице. Днес може да бъде сформирано правителство. Търсейки мнозинство, българските социалисти не изключват и подкрепа - явна или скрита - на партия "Атака", изтъкна Дол и се обърна към Ханес Свобода с думите: "Aко трябва да вярвам на Bашите декларции, вие сте готов да преглътнете това горчиво хапче. Ще бъдете ли заложник на г-н Станишев, председател на БСП и ПЕС? Защото това горчиво хапче се казва "Атака".

По думите на Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, една националистка и ксенофобска партия отхвърля европейския път на България, а нейният лидер смята, че "чуждите инвестиции и европейските посланици са колонизатори, които трябва да бъдат изгонени".

Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския ззапита Ханес Свобода: „Подкрепа, дори и "скрита" чрез процедурни хватки в парламента в София, не е ли начин да се компрометира подобно правителство, и то пред Европа?".

Според Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, това е знак за двоен стандарт.

"Вие бичувате някои правителства, а за други си затваряте очите, но аз вярвам в демокрацията, която изповядват социалистите, за да защитят Европа. Това не е визията за Европа, която защитаваме ние", каза председателят на групата на ЕНП.

По повод изявлението на Жозеф Доул, лидерът на ПЕС и БСП г-н Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза: „Ясно е, че евентуално правителство оглавено от г-н Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще бъде подкрепено от две политически сили - Българската социалистическа партия и Движението за права и свободи, първата е член на Партията на европейските социалисти, а другата член на либералното европейско семейство. От наша страна ясно беше заявена идеологическата несъвместимост между партия „Атака" и БСП особено по отношение на европейската политика. От своя страна лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа също неведнъж и особено отчетливо обяви, че няма да подкрепи кабинет оглавен от г-н Орешарски."

"Г-н Доул вероятно страда от някакъв вид амнезия, защото явно е забравил факта, че правителството на малцинството на г-н Борисов, ГЕРБ, член на ЕНП, бе избрано на 27 юли 2009 година с гласовете на партия „Атака", която дори обяви подкрепата си от парламентарната трибуна. Освен това, три години поред ГЕРБ приемаше бюджета и преодоляваше вотовете на недоверие към правителството си с подкрепата на същата тази партия „Атака", добави лидерът на ПЕС и БСП.

Последвайте канала на

5485 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
kkk

2013.05.24 | 23:46

6
Когато Атака подкрепяше Герб не бяха ксенофобска партия . Хайде тоя да си мери приказките защото 8% от българския народ избра тази партия да ги представлява .
№ 8

2013.06.26 | 09:31

30
Очевидно, че 92 % от гласувалия българския народ не иска да има нищо общо с тези 8 %. Въпреки, че 38 % горещо се надяват да бъдат подкрепени неприсъствено. Изобщо ситуацията плаче за нови избори и ако се повтори подобен резултат, по-добре държавата да се разпусне и едните на Запад, другите на Изток, пък ако ще и във Владивосток, където свършва Европа :). Само тия 8 % къде ще ги вземат не знам.
bb

2013.06.26 | 06:07

24
Разликата сега е,че Болен премина всякакви граници.Цяла България видя какво говедо е,а и също така в ЕВРОПА НЕ СА СЛЕПИ ;)

2013.06.26 | 09:29

29
Болен може да е говедо,но поне си им каза истината във очите.За разлика от другите който само им се усмихваха мазно и кимаха с глава.
haa

2013.06.26 | 06:07

28
На червените ку...ви май ще им станат много х...ищата - турски, европейски какъв ли още ще си сложат ах тези мръснициии бауу.
към 20

2013.06.26 | 06:07

27
Още един от народа ще имат със сигурност.
000

2013.05.27 | 03:04

19
Ма много ви е страх от таз АТАКА, бе. Защо така? Май ще ви секнат милиончетата, ако те са на власт, нали? Надменно говедо! ГЕРБ са вашата марионетка, това го знаем, но също така БСП и ДПС ще ви се кланят.

2013.06.26 | 06:07

26
Кога най-после ще спрат спекулациите,че Атака и турците имат нещо общо.Вие не разбрахте ли,че блъфовете на чудото на природата Буда нямат край.Нима забравихте 4 годишния тормоз вече,та опозицията се оказа най-големия грешник в тая държава.Изчакайте поне гласуването на кабинета Орешарски,та да се види кой кого подкрепя.Да не се окаже,че Бойко ще е този,който ще се одупи на турците,а не Сидеров-или вече забравихте коя е най-протурската партия в България! Колкото до ЕС-той е начина за навлизане на мултинационалните корпорации в по-слабите икономически държави и изсмукването им до дупка.Така,че не бива да ви учудват думите на Дол,човека си гони интереса.Кой знае в колко от тези компании е акционер.
милко великов

2013.05.24 | 23:45

3
За коя партия Атака говориш за тази която се дупи на ДПС или партия Атака която доскоро плюеше ДПС.Обясни ми че нещо не вдявам.
в БОГ ни е надеждата

2013.06.26 | 06:07

25
``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, и лидера и Бойко Борисов.

2013.06.26 | 06:07

23
БОГ да пази Република България от най-големия й враг Бойко Борисов още година, година и нещо. След това ГЕРБ закономерно ще изчезне, както стана с със СДС и НДСВ. Партия без устои и без морал, гравитираща около арогантна мутра няма как да просъществува.
Ялов е мами

2013.06.26 | 06:06

21
Щом в Бог ви е надеждата , а не в Винету явно е ялов мами !
ц4

2013.06.26 | 06:06

22
Е то вие и американците сте измислили двойните стандарти в сферата на демокрацията , икономиката , държавният морал и още какво ли не така, че кротувай маймуно !
ani

2013.06.26 | 06:06

20
tova 4e siderov kazva 4e ne podkrepq ore6arski se znae ot vsi4ki 4e e poredniqt trik i sega kogato msi oveli4i broikata si izdade sa6inata toq lyd licemer da po vremeto na gerb glasyva6e za6oto trqbva6e da se zaqkrepi pak s licemerie
haa

2013.05.24 | 23:46

8
Не господа, човека просто иска да каже ,че с комунисти и турци начело само можете от тук нататък да лап..те европейския ХУ...
Мани ги драскачите

2013.05.25 | 09:59

18
Остави ги да си плюят, те ако знаят какво ги чака тепърва. Това новото тройно ще е по-зло и от предното тройно. Сега викат ура виж ги след 3 месеца. Но все пак най-страшно е, че при такива обстановки каквато е сега тук в България не се знае къде ще избие. Да не забравяме как се е появил Хитлер.

2013.05.24 | 23:50

17
Преди 4г. се радвах ,че 3-ойната ламя падна и се надявах ,че НИКОГА повече няма да ги видя на власт!Какъв некадърник и пълен глупак трябва да си ,че след като имаш парламент,президент,мин.съвет и съдебна власт да докараш Станишев и Местан на власт?! Умът ми не го побира!ТРАГЕДИЯ!!!Бойко,Бойко, язък ,всичко пропиля!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини