Саудитска Арабия осъди "смъртоносните въздушни удари" на Израел в Рафах

  • 29 май 2024 12:45

  • 440
  • 2
Саудитска Арабия осъди "смъртоносните въздушни удари" на Израел в Рафах
© Getty Images

Саудитска Арабия осъди смъртоносните въздушни удари на Израел в град Рафах в Газа, се казва в изявление на външното министерство, цитирано от ДПА.

В изявлението се казва, че страната осъжда "продължаващите геноцидни масови избивания на цивилни палестинци, които "израелските окупационни сили извършват без страх от наказание". В текста се добавя, че израелските сили продължават "да атакуват палатките на беззащитните палестински бежанци в Рафах". Рияд смята, че Израел е напълно отговорен "за случващото се в Рафах и в цялата окупирана палестинска територия".

Според Саудитска Арабия нарушаването на международните и хуманитарните резолюции от страна на Израел "изострят мащабите на безпрецедентната хуманитарна катастрофа, която преживява палестинският народ". Палестински медици съобщиха, че десетки хора са загинали при неотдавнашните израелски нападения в Рафах, два дни след като бе съобщено, че 45 души са загинали при въздушен удар, който бе осъден от много държави по света.

Белият дом смята, че Израел не е преминал "червената линия" в Рафах

Неотдавнашните нападения се случват след решението на Международния съд на ООН от миналата седмица, с което бе наредено на Израел незабавно да прекрати операцията в Рафах, но Израел отказва да се придържа към това.

Йордания също осъжда "насочването на израелските окупационни сили към палатките на разселените палестинци в Рафах и продължаващите ужасяващи военни престъпления срещу палестинците в Газа", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
440 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.29 | 15:46

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
добре

2024.05.29 | 12:56

1
ще го отбележим за протокола хаха

Добави коментар

Водещи новини