Белият дом смята, че Израел не е преминал "червената линия" в Рафах

  • 29 май 2024 12:05

  • 448
  • 1
Белият дом смята, че Израел не е преминал "червената линия" в Рафах
© Getty Images

Вчера от Белия дом заявиха, че въздушният удар на Израел, който уби десетки палестинци в Рафах в неделя, не е преминал "червената линия", за да има промяна в политиката на САЩ  относно конфликта.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че САЩ следят израелското разследване  на удара за който се предполага, че смъртта на цивилни е резултат от вторична експлозия след успешен удар по двама членове на ислямистката групировка "Хамас".

Според Кърби голяма наземна операция в Рафах не е оправдана. По думите му Израел не е започнал пълномащабна сухопътна инвазия в Рафах и Вашингтон не смята, че ще започне такава.

Неотдавна президентът Джо Байдън предупреди, че ще спре да доставя на Израел въоръжение, ако започне офанзива в Рафах.

Израелската армия е използвала американско оръжие срещу палатковия лагер в Рафах

Белият дом призова Израел да не  започва подобни действия ,ако не бъде осигурена  безопасна евакуация на цивилните, но съветникът по националната сигурност Джейк Съливан каза пред репортери сега, че "няма математическа формула" за оценка на поведението на Израел в Рафах.

Заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че "все още нашата оценка е, че това, което се случва в Рафах и това, което (израелските военни) правят, е ограничено по обхват", отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини