Свлачище причини смъртта на шестима души в Иран

  • 28 юли 2022 22:28

  • 638
  • 0
Свлачище причини смъртта на шестима души в Иран
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Свлачище, предизвикано от обилни валежи в северозападната част на Техеран, причини смъртта на шестима души днес, а още 14 все още се водят изчезнали, съобщава БТА, позовавайки се на ирански държавни медии.

Държавната телевизия съобщи, че обилни валежи в ранните часове на деня са причинили наводнения и след това свлачища в квартал в полите на планината Алборз. През 2015 г. внезапно наводнение в същия регион причини смъртта на най-малко 14 души.

Проливните дъждове в Афганистан взеха 39 жертви

Спасителни екипи са пристигнали на място и се съобщава за девет ранени. Било е повредено и религиозно светилище.

Държавната информационна агенция ИРНА съобщи, че спасителните операции все още продължават и спасителите се опитват да намерят още най-малко 14 души, изчезнали след свличането на земните маси. Агенцията добави, че досега 18 от всички 31 провинции в Иран са били засегнати от наводнения.

Междувременно полуофициалната информационна агенция ИСНА каза, че внезапни наводнения са причинили смъртта на петима души в провинция Систан и Белуджистан в югоизточната част на страната и един човек е загинал в град Рудехен източно от Техеран.

Преди днешното свлачище властите бяха предупредили жителите на планинските райони на Техеран за предстоящите обилни валежи и възможността от наводнения. По-късно днес също се очакват обилни валежи.

Тази събота внезапни наводнения в страдащата от суша провинция Фарс в южната част на Иран причиниха смъртта на най-малко 21 души и нанесоха щети в десетина села в провинцията.

Мая Йорданова
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини