Петрохан е затворен заради свлачище

  • 11 юни 2022 09:47

  • 2353
  • 2
Петрохан е затворен заради свлачище
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Проходът Петрохан е затворен заради паднали камъни, съобщава БТВ.

На 59-и километър на прохода в участъка Бързия-Гинци река Бързийска прелива през водосток, който е запушен с камъни и дървета и се излива през моста, като вече е разрушена и част от пътната настилка.

На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма. 

В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

Трафикът е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от „Пътна полиция“.

Преди село Бързия табелите все още за отваряне на прохода не са променени. Актуална информация за ситуацията може да се намери на сайта на АПИ.

 Има информация и за паднали дървета по-нагоре в прохода. Част от тях са разчистени, а след като проблемът със свлачището на река Бързия бъде отстранен, тежката техника ще мине по цялото било, за да отстрани всички възникнали проблеми и препятствия.

Кога ще бъде отворен прохода не е известно, но на този етап той остава затворен.

Весела Найденова
2353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.11 | 11:13

2
Петко Петков Тъпото вместо да зове хората да излязат незнайно защо на улицата да спасяват корупирания му син Кирко Простото да бе първом възпитал ментално увред си син!Но той самия няма култура и няма ка да стане!
2LOOP

2022.06.11 | 10:51

1
ТАМ ИМА СЕЧ НА ГОРИ ЯКО.ВОДАТА НЕ СЕ ЗАДЪРЖА В КОРЕНИТЕ НА ДЪРВЕТАТА ЗАЩОТО ИМА ЯКО СЕЧ И НЯМА ДЪРВЕТА И МАСАТА ТРЪГВА НАДОЛУ.

Добави коментар

Водещи новини