Израелска депутатка: Гейовете са нещастни хора, които накрая се самоубиват

  • 20 юни 2012 19:13

  • 738
  • 0
Израелска депутатка: Гейовете са нещастни хора, които накрая се самоубиват
© Getty Images/Guliver

Депутатка предизвика спорове в Израел, като се изказа в парламента против хомосексуалистите и отказа да се извини, предаде ДПА.

Анастасия Михаели от крайноконсервативната партия "Израел бейтену" заяви на заседание на парламентарна комисия миналата седмица, че според нея хомосексуалистите са мъже, които от много ранна възраст са имали нещастието да бъдат подлагани на сексуално малтретиране.

Затова по думите й хомосексуалистите са нещастни, страдащи хора, които накрая се самоубиват на 40 годишна възраст. Коментарът й предизвика големи критики от целия политически спектър, включително от общността на хомосексуалистите. Думите й предизвикаха негодуванието на представители на различни като ориентацията политически формация, както и на гей общността.

В интервю за в. "Маарив" обаче депутатката отказа да се извини. Според нея различните сексуални предпочитания според нея се развиват, защото няма достатъчна защита на традиционните семейни ценности. "Млади момичета забременяват, правят аборти и вредят на шансовете си да имат деца, а накрая даже стават лесбийки", каза Михаели.

От миналата седмица депутатката получава гневни текстови съобщения, след като номерът на мобилния й телефон беше разпространен в интернет. Появиха се и много карикатури и подигравателни коментари по неин адрес. 36-годишната Михаели, който е майка на осем деца, твърди, че думите й са били извадени от контекста.

Последвайте канала на

БТА
738 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини