Хиляди израелци отново излязоха на протести с искане за освобождаване на заложниците, държани от "Хамас"

  • 30 юни 2024 07:02

  • 1029
  • 6
Хиляди израелци отново излязоха на протести с искане за освобождаване на заложниците, държани от "Хамас"
© Getty Images

Хиляди демонстранти тази вечер отново излязоха по улиците на редица израелски градове с искане за освобождаване на заложниците, държани от "Хамас", и за свикването на нови парламентарни избори, предаде ДПА.

Освен в Тел Авив, където се състоя най-големият митинг, демонстрации имаше и в Йерусалим, Хайфа, Беершеба, както и пред частната вила на премиера Бенямин Нетаняху в Кесария.

Според протестиращите Нетаняху не полага достатъчно усилия за постигане на споразумение с палестинската ислямистка групировка  "Хамас" за освобождаване на заложниците. Демонстрантите казват, че премиерът следва позициите на ултрарелигиозните и крайнодесните си коалиционни партньори.

Пенсионираният армейски генерал Ноам Тибон заяви на митинга в Тел Авив, че Нетаняху "цинично саботира всяка сделка, въпреки че знае, че заложниците в тунелите в Газа са измъчвани и убивани".

На митинга в Тел Авив бе излъчено и видеопослание на заложничка, която беше освободена преди три седмици.

Израелците пак протестираха срещу правителството на Бенямин Нетаняху

"Въпреки че се върнах у дома, не трябва да забравяме заложниците, които все още са в плен на "Хамас". Трябва да направим всичко възможно, за да ги върнем у дома", каза Ноа Аргамани. Тя и още трима израелци, пленени при кървавото нападение на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври, бяха освободени от израелски командоси в началото на този месец.

Хиляди израелци излязоха на протести с искане за освобождаване на заложниците

Израелската армия предприе военната си кампания в Газа в отговор на нападението на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври, когато бяха убити около 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници, припомня Ройтерс. 

Оттогава насам убитите от израелската армия палестинци са над 37 800 по данни на палестинското здравно министерство. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1029 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.06.30 | 11:58

6
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

2024.06.30 | 10:22

5
Чифутите първо ,ХАМАС е създадена и подкрепяна от Израел,командирите им са от МУСАД ! ТАКА ,че,когато Израел реши ше бъдат освободени заложниците им! ХАМАС си изпълнява задачата възложена от Израел,Палестина ще стане 2 пъте по-малка...запомнете!

2024.06.30 | 09:16

3
Палестинците също имат човешки права. Те трябва да имат поне 50 % представители в израелския парламент, защото евреите са ксенофоби.

2024.06.30 | 10:09

4
и военнопрестъпници
Май май

2024.06.30 | 08:32

1
Биби ще смаже въженцето :)

2024.06.30 | 08:59

2
Катила , ще бъде след него.

Добави коментар

Водещи новини