Израелски военни проведоха имитация на война в Ливан

  • 27 юни 2024 15:58

  • 840
  • 4
Израелски военни проведоха имитация на война в Ливан
© Getty images (архив)

"Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) проведоха учения, имитиращи война в Ливан", това предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

"Подразделения от Северния военен окръг от състава на ЦАХАЛ през миналата седмица проведоха маневри. Ученията имаха за цел отработване на бойни действия в труднопроходими планински условия и взаимодействие между различни родове войски. В маневрите участваха войници и офицери от 1-ва пехотна бригада "Голани" и 55-а резервна парашутнодесантна бригада. Личният състав се справи отлично с поставените му задачи", добави медията, която се позова на пресцентъра на ЦАХАЛ.

"Междувременно в части от Южен Ливан от въздуха бяха пуснати листовки. В тях на арабски и иврит бе написано: "Ливан е еврейска земя. Трябва да я напуснете веднага!", това съобщи друга израелска медия – нюзру. Тя отбеляза, че върху листчетата хартия е нямало символика на ЦАХАЛ, каквато е обичайната практика на Въоръжените сили на Израел в такива случаи.

"На фона на нарастващото напрежение в Близкия изток Нидерландия, Германия, Канада, Кувейт, Република Северна Македония, Русия и други държави призоваха гражданите си да се въздържат от пътувания до Ливан и Израел и апелираха към тези, които се намират в Израел или Ливан, да напуснат двете страни в най-скоро време", посочи още нюзру.

Израел тръгва срещу "Хизбула" след 26 юни?

Последвайте канала на

Валери Зайцев
840 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
трудът ще ви направи свободни

2024.06.27 | 17:13

4
П.дерасти, сър .

2024.06.27 | 17:02

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Korona

2024.06.27 | 16:59

2
Solomon?

2024.06.27 | 16:12

1
този негър каква народност е?

Добави коментар

Водещи новини