ООН ще опита да набере 606 млн. долара в помощ на Афганистан

  • 13 септември 2021 12:08

  • 210
  • 2
ООН ще опита да набере 606 млн. долара в помощ на Афганистан
© Getty Images

ООН ще опита да набере 606 милиона долара в помощ на Афганистан на конференция в Женева, която започва днес, предаде БНР.

Още преди идването на талибаните на власт миналия месец половината от населението, или около 18 милиона души, беше зависимо от хуманитарна помощ. Очаква се броят на нуждаещите се да се увеличи заради сушата, както и заради недостига на храна и пари след спирането на международната помощ за Афганистан след смяната на управлението.

Франция: Талибаните лъжат!

Около една трета от търсените средства ще отидат за Световната продоволствена програма, чието проучване от август сочи, че 93 на сто от афганистанците не консумират достатъчно храна и обикновено нямат достъп до пари в брой, за да си купят хранителни продукти.

Световната здравна организация е друга агенция на ООН, която също набира финанси, за да опита да стабилизира стотици здравни заведения в Афганистан, които са изправени пред затваряне след спирането на хуманитарната помощ след изтеглянето на западните военни части.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
210 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
***

2021.09.13 | 17:54

2
За нови тояги, с които да бият жените си.
Jacobson

2021.09.13 | 12:36

1
Защо? Защо светът трябва да подпомага терористи? Нима има наивници, които да вярват, че парите ще отидат при народа?! Явно има, при това на най високо ниво! Жалко...

Добави коментар

Водещи новини