Тръмп осъди "некомпетентността" на Байдън в Афганистан

  • 11 септември 2021 20:06

  • 1094
  • 2
Тръмп осъди "некомпетентността" на Байдън в Афганистан
© Getty images

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския осъди "некомпетентността" на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в при изтеглянето на американските войски от Афганистан, в деня, когато страната отбелязва с възпоменателни церемонии 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември, предаде Франс прес, като цитира публикуван от него видеозапис.

След като изрази почит към проявената на 11 септември смелост на пожарникарите, полицаи и спасители, Тръмп подложи на остри критики действията на президента Байдън и края на най-дългата война с участието на САЩ, започнала след атентатите на 11 септември.

"Това е тъжен момент и заради начина, по който миналата седмица приключи войната срещу тези, които причиниха толкова зло на нашата страна", заяви той. "Лидерът на страната изглеждаше като идиот", добави Тръмп.

"Ще ни е трудно да се възстановим от срама, който причини тази некомпетентност", подчертава милиардерът в своя видеозапис. Тръмп изрази съжаление за смъртта на 13-те войници, загинали през август при атентат край летището в Кабул и осъди завземането на американски военна техника от талибаните "без един изстрел". "Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и некомпетентната му администрация капитулираха", подчерта експрезидентът.

Джо Байдън призовава към единство, докато САЩ се готвят да отбележат 20-годишнината от атаките през 2001 г.

Тръмп не участва в официалната церемония за годишнината от атентатите на 11 септември, съобщи БТА. Очаква се по-късно днес той да коментира боксов мач между бившият шампион по бокс Ивендър Холифийлд и ММА-звездата Витор Белфорт.

Теодора Александрова
1094 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.12 | 07:23

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
Хйгфххх

2021.09.11 | 23:27

1
И двамата сте дядовци затова излезте вече в пенсия

Добави коментар

Водещи новини