Иран: Разбихме мрежа на Мосад

  • 28 юли 2021 15:33

  • 772
  • 0
Иран: Разбихме мрежа на Мосад
© Getty (архив)

Иран заяви, че неговите специални служби са разбили агентурна мрежа на израелската разузнавателна служба Мосад, предаде нюзру.

"В официално съобщение на министерството на разузнаването на Техеран се посочва за арестувани лица и иззето огнестрелно оръжие. В комюникето се допълва, че оръжието е било предназначено за демонстрантите, протестиращи срещу правителството", посочи още цитираната медия.

Както вече писахме, преди няколко дни в Ислямската република започнаха акции, предизвикани от нарушения във водоподаването.

Безводие запали бунтове в Иран

Протестите, започнали в различни части на близкоизточната държава, се пренесоха и в столицата на Иран, където придобиха и политически характер. В понеделник вечерта стотици души викаха "Смърт на диктатора!", визирайки върховния лидер на Иран - аятоллах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19.

"Според министерството на разузнаването на Иран задържаните са имали още една цел. В документа се посочва, че някои от арестуваните са подготвяли атентати по време на кампанията за президент, завършила на 18 юни 2021 г. с избирането на консерватора Ебрахим Раиси", допълни нюзру.

 

Валери Зайцев
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини