Хизбула към новия ирански президент: Продължете съпротивата

  • 20 юни 2021 13:29

  • 643
  • 0
Хизбула към новия ирански президент: Продължете съпротивата
© gettyimages (архив)

Генералният секретар на ливанската проиранска партия Хизбула, Хасан Насралла поздрави днес новоизбрания президент на Иран Ебрахим Раиси и го призова да продължи "съпротивата", водена от страната му след ислямската революция от 1979 г. срещу израелските и западните "агресори", предаде БТА, цитирайки АФП.

В писмо, изпратено до ултраконсерватора Раиси, обявен вчера за победител на състоялите се в петък президентски избори, Насралла приветства "голямата победа /.../ в съдбовен момент от историята на Иран и региона. Вашата победа съживи надеждите на иранския народ и народите на нашия регион, които виждат във вас опора и солидна подкрепа /.../ на съпротивата срещу агресорите", се казва в писмото, разпратено до журналисти от пресслужбата на шиитската партия.

В Иран си избраха президент на първи тур

Хизбула, смятана за "терористична организация" от САЩ и няколко западни страни, е част от т.нар. ос на съпротивата, включваща Иран, Сирия и техните съюзници, борещи се срещу Израел и западното присъствие в Близкия изток. Техеран открито подкрепя палестински въоръжени групи като Хамас и Ислямски джихад и подпомага военно и финансово ливанската Хизбула.

Последвайте канала на

Novini.bg
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини