Израел показа видео от военни операции

  • 18 май 2021 12:48

  • 967
  • 2
© Getty images (архив)

Командването на израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) заяви, че в нощта на 17 срещу 18 май са били атакувани 65 цели в Ивицата Газа, написа местният в. Аарец.

"В операцията взеха участие 62 бойни самолета на военновъздушните сили на Държавата Израел. Унищожени са командни пунктове на (радикалната палестинска  групировка) "Хамас", разрушени са ракетни установки, насочени срещу еврейската държава и други инфраструктурни обекти на терористите", заявиха от ЦАХАЛ и публикуваха кадри от операцията.

"По време на атаките срещу терористите ние полагаме всички усилия да опазим живота и здравето на цивилните", посочиха още от въоръжените сили на Израел.

Подразделението на Червения полумесец в ивицата Газа вчера заяви, че при операцията в нощта на 16 срещу 17 май ЦАХАЛ е нанесъл щети върху сградата, където се намира представителството на световната хуманитарна организация.

Свързани с "Хамас" медии съобщиха още, че катери на израелските военноморски сили са обстреляли палестински обекти по брега на Средиземно море.

Ракетният обстрел срещу Израел продължава

"От ЦАХАЛ не коментираха нито информацията за морската атака, нито за удара по сградата, където се намира представителството на Международния червен полумесец", написа "Аарец".

Валери Зайцев
967 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kathrynezqta

2021.05.18 | 14:43

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Erinkdvia

2021.05.18 | 13:57

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини