Няма признаци за отслабване на враждебните действия между Израел и Хамас въпреки интензивната дипломация

  • 18 май 2021 09:14

  • 491
  • 2
Няма признаци за отслабване на враждебните действия между Израел и Хамас въпреки интензивната дипломация
© Getty images (архив)

И днес няма признаци за отслабване на започналите преди повече от седмица бойни действия между Израел и палестинското ислямистко движение Хамас в ивицата Газа въпреки интензивната американска и световна дипломация за прекратяване на най-сериозния конфликт между двете страни от години, предаде Ройтерс.

Израелските военни съобщиха късно снощи, че от началото на враждебните действия Хамас и други групировки са изстреляли от Газа общо около 3350 ракети, като само вчера те са били 200. Според военните при израелските въздушни удари и артилерийски обстрел са били убити най-малко 130 екстремисти.

Байдън към Нетаняху: Подкрепям прекратяването на огъня между Израел и Хамас

Според акаунта на израелските военновъздушни сили в Туитър, цитиран от ТАСС, през изминалата нощ срещу еврейската държава са били изстреляни още около 90 ракети, но двадесетина от тях не са стигнали до израелска територия, а са паднали в Газа.

Здравни служители от палестинския анклав съобщиха, че жертвите от палестинска страна са вече 212, сред които има 61 деца и 36 жени.

Загиналите в Израел са десет, в това число две деца.

491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rachelntxma

2021.05.18 | 18:22

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.05.18 | 15:52

1
Палестинците са били там хилядолетия преди да дойдат евреите в тези земи, дори това го пише в еврейската религия" уж тогава Господ ги насочва към тези земи за да ги отърве от Фараона. Йерусалимм е винаги е била столица на Палестина, но окупирана от евреите. Израел е създадена държава на палестинска земя през 1948 и 1/4 от палестинския народ бяха избити от евреите, 2/4 изгонени по света и 1/4 останаха в отделни окупирани автономи!!

Добави коментар

Водещи новини