Израелски удари разрушиха частично голяма сграда в ивицата Газа, Израел въвежда нощен полицейски час в град Лод

  • 12 май 2021 21:34

  • 3863
  • 0
Израелски удари разрушиха частично голяма сграда в ивицата Газа, Израел въвежда нощен полицейски час в град Лод
© gettyimages

Израелски въздушни удари разрушиха частично висока сграда в ивицата Газа при нова ескалация на сблъсъците между Израел и Хамас, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

14-етажната сграда е била използвана от екстремистките движения Хамас и "Ислямски джихад". Освен техните офиси в нея е имало кафенета и магазини. Срутването беше излъчено по израелски телевизии.

ХАМАС обяви, че е ликвидиран военният командир на град Газа

Коментатори прогнозираха, че екстремисти от Газа ще отговорят с изстрелване на ракети. Хамас изстреля снощи десетки ракети по Тел Авив, след като въздушни удари сринаха друга висока сграда в Газа.

Днес движението Хамас съобщи, че е изстреляло още 130 ракети по израелска територия в отговор на израелските удари. На обстрел са били подложени три израелски града, включително Тел Авив.

6-годишно момче загина тази вечер в израелския град Сдерот и стана седмата жертва на масирания ракетен обстрел от Газа.

Американските авиокомпании "Юнайтед еърлайнс", "Делта еърлайнс" и "Америкън еърлайнс" анулираха полетите си до Тел Авив за днес и утре, предаде Ройтерс, като се позова на специализирания сайт "ФлайтЪуеър".

Израел въведе полицейски час в град Лод, който стана арена на сблъсъци през последните дни. От 20 ч.местно време полицията забранява на хора да влизат в града и на жителите да напускат домовете си, както и събирането на хора на публични места. В продължение на две нощи в Лод имаше бурни протести, които прераснаха в насилие. Опожарени бяха десетки превозни средства, подпалена беше и синагога, а протестиращи араби влязоха в сблъсъци с полицията.

Израелските власти обявиха извънредно положение в града и разположиха части на гранична полиция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини