Израелският президент пред Радев: Израел иска деескалация на напрежението

  • 12 май 2021 17:51

  • 941
  • 3
Израелският президент пред Радев: Израел иска деескалация на напрежението
© Булфото (архив)

Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване на мира в Близкия Изток са от ключово значение не само за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят. Това заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в телефонен разговор с президента на Държавата Израел Реувен Ривлин.

Разговорът се проведе по инициатива на президента Ривлин и по време на него бяха обсъдени ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток през последните дни, при която загинаха десетки хора.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц заяви, че ще има още атаки в Газа

Президентът Ривлин подчерта, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес, така че да не бъдат поставяни под заплаха животът и здравето на нито един гражданин.

България е дълбоко загрижена от бързото развитие на този конфликт и дадените човешки жертви, посочи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава заяви също така, че от ескалиращ военен конфликт няма да спечели никой.

България високо цени приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в рамките на своите възможности е готова да подпомогне усилията, за деескалация на напрежението, успокояване на обстановката и избягване на нови човешки жертви, посочи още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
941 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емил Стефанов

2021.05.13 | 10:09

3
САЩ вместо да създаде Израел в щатите реши да го натресе на Палестина и сега всички виждат последиците...
Нетаняху луд ли си?

2021.05.12 | 18:39

2
Ехааа - и сега Ра/дев като се развърти, като вземе да се разработи и напрежението веднага ще деескалира. Смяяях.

2021.05.12 | 18:17

1
Къде е държавата Палестина??, Именно там е проблема, че все още е само автономия, а палестинците чакат независимост вече 73 години, те подариха 2/3 от Палестина - като признаха Израел и мечтаят за държава върху 1/3 !!!

Добави коментар

Водещи новини