Израел нанесе удари по "Хамас"

  • 12 май 2021 11:39

  • 1180
  • 0
© Gettyimages

Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) нанесоха удари по радикалната палестинска групировка "Хамас", предаде РИА Новости.

От пресслужбата на въоръжените сили на еврейската държава заявиха, че са убити двама високопоставени командири на арабската терористична организация. "При удари, извършени от военновъздушните сили на Държавата Израел, бяха ликвидирани ръководителят на службата за сигурност към разузнаването на "Хамас" Хасан Кауджи и неговият заместник Ваил Иса", се посочва в официалното съобщение на министерството на отбраната.

ЦАХАЛ също съобщи, че при операция на военните е бил разрушен домът на Цалах Дахман - високопоставен ръководител в Хамас. "Сградата е била използвана за съхранение на оръжие и боеприпаси", допълниха от ведомството.

"Общо израелските сили за самоотбрана в нощта на 11 срещу 12 май са извършили девет удара срещу по обекти на палестинската организация", посочи цитираната медия.

"Хамас" предприе ракетен обстрел срещу Тел Авив

През последните дни "Хамас" засили атаките си срещу Израел от ивицата Газа (част от Палестина, разположена по брега на Средиземно море). Поводът са избухнали около джамията "Ал Акса", в източната част на Ерусалим, безредици, предизвикани от решение на израелски съд.

В края на април магистратите постановиха отчуждаването на арабски жилища в полза на еврейски заселници с мотива, че въпросните имоти са били еврейска собственост преди създаването на Държавата Израел през 1948 г.

След създаването на еврейската държава Ерусалим е бил разделен на израелска (западна) и йорданска (източна) част и между двата района е извършена размяна на населението. Израел е установил контрол върху цялата част на града след Шестдневната война от 5 до 10 юни 1967 г.

Последвайте канала на

1180 0

Свързани новини

Водещи новини